Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Taze fasulye çorbası

Kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Verev doğranmış fasulyeyi ilave edip sotelemeye devam edin. Yeteri kadar sıcak su ekleyip fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp çorbanın suyuyla ılıtıp azar azar çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu serpip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirin.

MALZEMELER

1/2 kg. taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz

ÇİKOLATALI MİLFÖY
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Çikolatayı uzun parçalar halinde kırın. Bir parça milföy hamurunun uç kısmına iki parça çikolata koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

2 paket (160 gr.) bitter çikolata
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı

MANTARLI KARNIYARIK
Patlıcanları soyup kızartın. Kıyma, mantar ve soğanı yağda kavurun. Domates, sarımsak ve sivri biber ekleyip biraz daha kavurun. Baharatı ve maydanozu ekleyin. Patlıcanların içine harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet patlıcan
2'şer adet domates ve biber
300 gr. kıyma
1 adet soğan
100 gr. mantar
1 tutam maydanoz
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA