Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Otlu tava böreği
3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
1'er demet semizotu maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
125 gr. margarin
Yeşillikleri kıyın, peynir ve baharatlarla karıştırın. Yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine sütlü karışımdan sürün ve iç harcı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar sütlü karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan sütlü harcı dökün.

Acılı kanatlar
12 adet tavuk kanadı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı süt
Derin bir kabın içinde süt, kırmızı pul biber, sıvı yağ ve şekeri çırpın. İçine tavuk parçalarını ekleyip yaklaşık iki saat kadar buzdolabında dinlendirin. Tavuk kanatlarını pişirmeden önce sudan geçirip kurulayın. Daha sonra yağsız bir tavada her tarafını kızartıp servis tabağına alın.

Kağıt helva pastası
5 adet kağıt helva
250 gr. krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabında bir saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına, dolaptan aldığınız kremayı sürün. En üstünü de kremayla kaplayın. Dilediğiniz meyveyle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA