Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çilekli puding

Çilekleri yıkayın. Süt ve çilekleri 10 dakika kaynatın, süzgeçten geçirin. Toz şeker ve tereyağını ekleyerek beş dakika daha kaynatın. Nişastayı da katıp koyulaşana kadar pişirin. İçine vanilya ve yumurta sarısını ilave edip karıştırın. 30 dakika pişirip kuplara pay edin. Çilekle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. çilek
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı

AKDENİZ USULÜ PİRİNÇ SALATASI
Pirinci haşlayın. Marul ve maydanozu doğrayın. Biberleri halka halka, soğanları ince dilimleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis tabağına alın. Haşlamış pirinci üzerine ekleyip harmanlayın. Servis yapacağınız zaman üzerine sirke döküp turpla süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet kırmızı soğan
1 adet marul
1 demet maydanoz
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet turp
1 adet kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sirke

HAVUÇLU ENGİNAR
Temizlenmiş enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağını, şekeri, tuzu, yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları ve ince doğranmış havuçları ilave edin. Üzerine biraz su koyarak kapağı kapalı halde, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

5 adet enginar
2 havuç
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı şeker
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA