Patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin, kızartın. Etleri parmak şeklinde doğrayın. Tavadaki fazla yağı döküp etleri 10 dakika çevirerek kızartın. Kızartılmış patatesleri tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş domates ve biberi ekleyin. Etleri üzerine dizip servis yapın.
MALZEMELER
2 adet patates
300 gr. bonfile et
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş domates
2 adet közlenmiş kırmızı biber
KIZARMIŞ DONDURMA
Yufkaları yemek tabağı büyüklüğünde parçalara ayırın. Dört adet kahve fincanının içine, uç kısımları dışarı sarkacak şekilde iki-üç kat yufka parçası yerleştirin. Her fincana bir top dondurma koyun. Kenarlardan sarkan yufkalarla fincanların üstünü kapatıp dondurmalı yufkayı fincandan çıkarın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.
MALZEMELER
4 top dondurma
1 adet yufka
Tarçın
ZEYTİNYAĞLI SOĞAN KAVURMA
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tuz ve şekeri ilave ederek yağda 10 dakika kadar kavurun. Soğanlar biraz yumuşayınca salça ve çok az su ekleyin, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri servis tabağına dizin, üzerini soğan kavurmasıyla kaplayın. Kıyılmış maydanozla süsleyin.
MALZEMELER
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
2 adet haşlanmış patates
1 demet maydanoz