Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sarımsaklı kuzu
2 demet taze sarımsak
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
10 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam tarçın
Tuz, karabiber
Tereyağını bir tencereye alıp üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Temizlenmiş arpacık soğanı ekleyip birlikte soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları ekleyin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tarçın, tuz ve karabiber katın. Azaldıkça sıcak su ekleyerek, et yumuşayana dek pişirin.

Haşlama enginar yaprağı
2 adet temizlenmemiş enginar
1 bağ taze soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
Enginarların yapraklarını kopartıp limonlu suda yıkayın. Üzerine iri doğranmış taze soğan, bezelye, şeker, tuz ve zeytinyağı ekleyip az miktarda su ilave edin. Kapağını kapatıp 35 dakika kadar pişirin. Yaprakları yelpaze gibi tabağa dizin, üzerine bezelyeli karışımı koyarak servis yapın.

Çilek soslu ekmek
6 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gr. çilek
1 çay bardağı şeker
Yumurtaları çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı beraber kızdırın. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda kızartın. Çilekleri, şekerle birlikte üç dakika kadar pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine çilekli sosu dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA