Derin bir kabın içine ince bulguru döküp üzerine biraz su serpin. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyma, kişniş, salça, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğurun. Yuvarlak köfteler yapıp derin dondurucuda en az iki saat bekletip kızartın.
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
500 gr. kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
ETLİ KABAK
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip beş dakika pişirin ve salçayı katın. Bir-iki dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet kabak
250 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz
BADEMLİ REVANİ
Su ve şekeri kaynatın, limon suyu ekleyin. Un, irmik, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı çırpın, bademleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
100 gr. badem
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
4 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu