Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı köfte

Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine közlenmiş ve ezilmiş patlıcanları da ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Köfteleri yağda kızartın ya da fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet közlenmiş patlıcan
4 dal maydanoz
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik

BEZELYELİ PİLAV
Pirinci, şeker ve tuzla birlikte tereyağında kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip bezelyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış dereotu katıp demlenmeye bırakın.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 su bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Karabiber, tuz

MANTARLI KABAK DOLMASI
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ikiye bölün, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla pişirin. Kabakların içini oyun. Mantarları dilimleyip limon dilimleri ile bir çorba kaşığı suda üç dakika pişirin. Ayrı bir tencerede unu yağda kavurup üzerine süt ekleyin. İndirmeye yakın mantarları ilave edin. Bu karışımı kabakların içine doldurun.

MALZEMELER

4 adet kabak
1/2 kilo mantar
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim limon
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA