Eti, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Temizlenmiş bamyayı tereyağında birkaç dakika soteleyip etin üzerine ekleyin. Aynı tavada halka doğranmış soğanı kavurun ve tencereye ilave edin. Küp doğranmış domates, bir adet limonun suyu, bir diş sarımsak ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin. Kalan limonun suyunu sıkın. Üzerine nane ve bir diş dövülmüş sarımsak ekleyin. Yemeği ocaktan almadan beş dakika önce tencereye ekleyin.
MALZEMELER
1/2 kg. bamya
400 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
4 adet domates
2 adet limon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
Tuz
ERİKLİ KEK
Yumurta ve şekeri çırpın, üzerine erimiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, su ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. En son tatlı lor peyniri koyup karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba koyun. Üzerine doğranmış erikleri dökün. 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. tatlı lor peyniri
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 limon kabuğunun rendesi
1 çay bardağı süt
10 adet kırmızı erik