Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kiraz sorbe

Kirazları, su ekleyerek beş-altı dakika pişirin ve blender'da hafif karıştırın. Buz dolu bir kabın içinde soğutup limon suyunu ekleyin. Toz şeker ve suyu karıştırın, aynı şekilde soğutun ve kirazlı karışıma ekleyin. Karışımı bir tepsiye koyup derin dondurucuda 30 dakika dinlendirin. Çatalla karıştırıp 30 dakika daha dinlendirin. İşlemi bir kez daha tekrarlayıp servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1/2 su bardağı su
1.5 çorba kaşığı limon suyu
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı su

HAVUÇLU MERCİMEK ÇORBASI

Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç, ezilmiş sarımsak koyup iki dakika daha kavurun. Üzerine mercimeği ve suyu koyup 20 dakika pişirin. Robottan geçirip baharatları ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
6 kase su
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

PATATESLİ KIRMIZIBİBER DOLMASI
Biberlerin içlerini oyun, tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp soğuk suya atın. Ispanak yapraklarını ovarak yumuşatın. Haşlanmış patatesleri irice doğrayın, ıspanak yapraklarıyla karıştırın. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve doğranmış taze soğanı ilave edip karıştırın, biberlerin içine doldurun.

MALZEMELER

6 adet kırmızıbiber
4 adet haşlanmış patates
200 gr. ıspanak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet taze soğan ve maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA