Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Vişneli tiramisu

Yumurta sarısı, süt, un ve şekeri çırpıp pişirin. Ocaktan alıp içine labne peyniri ve vanilya ekleyin. Soğumaya bırakın. Neskafe ve şekeri sıcak suda eritin. Kekin iki yüzünü bununla ıslatın. Kekin bir katına kremanın yarısını sürüp vişneleri yerleştirin. Diğer keki koyup kremayı üzerine yayın. Kakao serperek servis yapın.
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı neskafe
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 adet pasta keki
300 gr. vişne

Sosisli milföy
Doğranmış sosisleri zeytinyağında soteleyin. Milföy hamurlarından iki tanesini uç uca getirerek açın ve yağlanmış tepsiye döşeyin. Sosis, rendelenmiş kaşar peyniri, dilimlenmiş domates, tuz ve karabiberi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan milföyleri aynı şekilde açıp yayın. Üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişirin.
4 adet milföy hamuru
4 adet sosis
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Zeytin soslu tavuk
Sarımsak, yeşil zeytin, fesleğen ve ıspanak yapraklarını blender'da çekin. Bir çorba kaşığını ayırın. Kalanını tavuğun üzerine sürüp rulo yapın. Tereyağını eritip tavuk rulolarını kızartın. Ayırdığınız karışıma zeytinyağını ve hardalı ilave edip karıştırın. Üzerine limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
2 adet tavuk bonfile
1 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
1 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
5 yaprak fesleğen
5 adet ıspanak yaprağı
6 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA