Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Islak ekmek keki

Ekmeklerin üzerine yağ sürüp tepsiye dizin. Yumurta ve şekeri çırpın. İçine kakaoyu, kahveyi, sütü karıştırın. Ekmeklerin üzerine karışımın yarısını dökün, üzerine çikolata serpin. Tekrar aynı işlemi uygulayıp üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Tepsiyi, içi su dolu başka tepsiye yerleştirip 200 derecede 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra böğürtlenle süsleyin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
12 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı hazır kahve
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 kaşık kakao
150 gr. bitter çikolata
1 su bardağı böğürtlen

ACILI LAVAŞ
Közlenmiş kırmızıbiberi, sarımsağı ve tereyağını karıştırıcıda çekin. Üzerine maydanozu koyup tekrar karıştırın. Acı biber ve acı biber salçasını da ekleyip tüm malzemeler karıştıktan sonra harcı uzun lavaşların üzerine sürüp beş dakika fırına verin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet lavaş ekmeği
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı acı pul biber
4 dal maydanoz

ŞİŞ KEBAP
Eti; zeytinyağı, dövülmüş baharatlar, bal ve sirke karışımının içinde iki saat kadar bekletin. Daha sonra keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Şişlere geçirip ızgarada pişirin. Servis tabağına salata, domates ve lavaş ekmeği yerleştirin. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. bonfile
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
Kekik
Karabiber
Kişniş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA