Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı kek

Yumurtayı çırpın, içine şekeri, sütü ve yağı koyun. Çırpmaya devam ederek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanıp unlanmış fırın kabına 10 adet çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış taze kayısıyı koyun, üzerine kek harcını dökün. Kalan kayısıları da yarımşar olarak üzerine koyun. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
14 adet kayısı

YUMURTALI TAZE FASULYE

Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyip geniş bir tavada fasulyelerle birlikte kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alarak servis yapın.

MALZEMELER

300 gr. taze fasulye
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

PİYAZ
Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi süzüp tencereye koyun. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kısık ateşte kaynatın. Fasulye iyice yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve üzerine sirke dökün, beş dakika sirkede bekletip süzün. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pul biberi koyup karıştırın. Servis tabağına koyup domatesle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı iri kuru fasulye
1 adet soğan
1 çay bardağı sirke
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
Tuz, kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA