Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çömlek kebabı

Bamyaları temizleyip limonlu suda 15 dakika bekletin. Patlıcan ve kabakları iri küp şeklinde doğrayın. Soğanları halka doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Kapaklı bir güveci yağlayıp sırasıyla eti, soğanı, patlıcanı, kabağı, bamyayı ve sarımsakları koyun. Tuz ve baharatları üzerine serpin. Üzerine erimiş tereyağı ve sirkeyi gezdirin. Kapağını kapatın. Undan kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Hamurla güvecin kapağının ağzını sıvayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin.

MALZEMELER

600 gr. kuşbaşı kuzu eti
200 gr. bamya
1/2 limonun suyu
2'şer adet patlıcan, kabak ve soğan
10 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
3 çorba kaşığı sirke
Tuz

HAMUR İÇİN:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su

FIRINDA MANTI
Un, su, tuzla yumuşak bir hamuru yoğurup 10 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı kıymayla karıştırın. Hamuru açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün, kıymalı harcı yayın. Rulo yapıp dilimleyin ve yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

MALZEMELER

HAMUR İÇİN:
2 su bardağı un
Tuz
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı

İÇİ İÇİN:
1 adet soğan
200 gr. kıyma
Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:
Yoğurt, sarımsak

FRAMBUAZLI PASTA
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Kremayı ısıtın, çikolatayı katıp eriyene kadar ocakta tutun, cam kaseye alıp soğutun. Üzerine kremanın yarısını sürüp frambuazları koyun ve sarın. Etrafını kalan kremayla kaplayıp frambuazla süsleyin.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı su l 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı krema
2 paket bitter çikolata
1 kase frambuaz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA