Bamyaları temizleyip limonlu suda 15 dakika bekletin. Patlıcan ve kabakları iri küp şeklinde doğrayın. Soğanları halka doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Kapaklı bir güveci yağlayıp sırasıyla eti, soğanı, patlıcanı, kabağı, bamyayı ve sarımsakları koyun. Tuz ve baharatları üzerine serpin. Üzerine erimiş tereyağı ve sirkeyi gezdirin. Kapağını kapatın. Undan kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Hamurla güvecin kapağının ağzını sıvayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin.
MALZEMELER
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
200 gr. bamya
1/2 limonun suyu
2'şer adet patlıcan, kabak ve soğan
10 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
3 çorba kaşığı sirke
Tuz
HAMUR İÇİN:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
FIRINDA MANTI
Un, su, tuzla yumuşak bir hamuru yoğurup 10 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı kıymayla karıştırın. Hamuru açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün, kıymalı harcı yayın. Rulo yapıp dilimleyin ve yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
2 su bardağı un
Tuz
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
İÇİ İÇİN:
1 adet soğan
200 gr. kıyma
Tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Yoğurt, sarımsak
FRAMBUAZLI PASTA
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Kremayı ısıtın, çikolatayı katıp eriyene kadar ocakta tutun, cam kaseye alıp soğutun. Üzerine kremanın yarısını sürüp frambuazları koyun ve sarın. Etrafını kalan kremayla kaplayıp frambuazla süsleyin.
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı su l 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı krema
2 paket bitter çikolata
1 kase frambuaz