Sebzeleri ve sarımsağı irice doğrayın. Maydanoz sapı, kekik ve tarhunu bir demet haline getirip mutfak ipiyle bağlayın. Eti, hiç yağ koymadan suyunu salıp çekene dek kavurun. Doğranmış sebzeleri, taze baharat demetini, tane karabiber ve tuzu üzerine ekleyin. Zeytinyağını gezdirip karıştırın ve ocaktan alın. Yemeği bir fırın kabına koyun, hiç su eklemeden üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 40-45 dakika pişirin.
MALZEMELER
800 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
1 kabak
2 kırmızı biber
2 dolmalık, 1 sarı dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz sapı
5 dal kekik
3 dal tarhun
Karabiber, tuz
MEYVELİ BÖREK
Kabukları soyulup dilimlenmiş şeftali ve ikiye bölünmüş kayısıları kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Su ile açılmış nişastayı ekleyip iki dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp karadutu ekleyin. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Soğuyan iç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
İÇİ İÇİN:
4 adet orta boy şeftali
6 adet kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı su
1 çay bardağı karadut
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
KAKAOLU KURABİYE
Sıvı yağ ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kakaoyu eleyip karışımın üzerine ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına, sonra parça çikolataya bulayın. 15 dakika pişirip çıkartın.
MALZEMELER
3 su bardağı kepekli un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta akı
1 çay bardağı damla çikolata