Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biberli tavuk sarması

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve tuzlu suda haşlayın. Tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Tavuk göğüslerini döverek inceltin. Biberlerin kabuklarını çıkarın. Yarısını tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavuklara sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Üstüne ince kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

MALZEMELER

1 kg. kırmızı biber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet tavuk göğsü
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan
Tuz

ZEYTİNLİ PÜRE
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. Bu karışımı ocakta beş dakika pişirip ocaktan alın. İçine ikiye bölünmüş zeytin, kıyılmış fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın.

MALZEMELER

2 adet patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytin
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz

BÖĞÜRTLENLİ PANKEK

Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştın. Sütü ilave edip iyice karıştırın ve beş dakika dinlendirin. Bir tavayı yağlayıp harçtan birer kepçe koyarak arkalı önlü kızartın. Böğürtlenleri vanilya, nişasta ve şekerle kaynatıp sos yapın. Pankeklerin üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
100 gr. böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA