Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli biscotti

Unu ve yağı elinizle ufalayın. Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Limon, kabukları soyulmuş çiğ bademi ve yumurtayı da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Fırın tepsisine bütün olarak yerleştirin. 200 derecede fırında 15 dakika kadar pişirip çıkartın. Az pişmiş bu kurabiye hamurunu verev şekilde ince ince dilimleyin. Kestiğiniz parçaları tekrar tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tuzsuz çiğ badem
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi

FIRINDA BAHARATLI KABAK

Unu ve yağı ayrı ayrı kaplara koyup içlerine kekik, tuz, pul biber, karabiber serpin ve karıştırın. Kabakları kabukları ile halka halka doğrayın. Önce baharatlı yağa, sonra una bulayıp fırın kabına balıksırtı şeklinde dizin. 200 derecede 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet orta boy kabak
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pul biber
Tuz, karabiber, kekik

SUSAMLI KRAKER

Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını, biraz ılık su ekleyerek karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susama bulayın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA