Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Böğürtlenli kek

Yumurta, sıvı yağ ve toz şekeri iyice çırpıp suyu ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımdan bir çay bardağı ayırıp içine kakaoyu ekleyin. Kalan karışımı kek kalıbına dökün. Kakaolu karışımı aralıklarla üzerine döküp böğürtlenleri serpin. 200 derecede 40 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı böğürtlen

KÖFTELİ BAMYA
Köfte için verilen malzemeleri yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Bamyaları ayıklayıp sirkeli suda 30 dakika bekletin. Margarini eritip yemeklik doğranmış soğan ve domatesi soteleyin. Üzerine köfteleri, bamyayı, limon suyu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip pişirin.

MALZEMELER

750 gr. bamya
3 çorba kaşığı sirke
3 adet domates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çay bardağı sıcak su
Tuz

KÖFTESİ İÇİN:
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber

ÇITIR MAKARNA
Makarnayı 15 dakika haşlayıp süzün. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp üzerine galeta unu serpin. Makarnaya kalan tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyip karıştırın, yağladığınız kalıba boşaltın. Süt ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. Kalan galeta ununu da serpip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı makarna
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
3 yaprak fesleğen

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA