Pekmez, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Süt, kakao ve bal ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi katıp un, vanilya ve kabartma tozunu yavaşça ilave edin. Yağlanmış kalıba boşaltıp 180 derece fırında pişirin. Sos için, kremayı bir taşım kaynatın. İçine çikolatayı katıp eritin. En son pekmezi ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün.
MALZEMELER
1 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
1'er çay bardağı sıvı yağ ve süt
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı bal
2 çay bardağı ceviz
2 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
SOS İÇİN:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı krema
80 gr. çikolata
HİNDİ SALATASI
Kuşbaşı doğranmış eti haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
MALZEMELER
3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
MANTI ÇORBASI
Havuç, kabak ve patlıcanı soyup küp doğrayın, tereyağında üç dakika kavurun. Çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi de küp doğrayıp üç dakika daha kavurup unu serpin. Salça ve rendelenmiş domates ekleyip kavurun. Bir su bardağı soğuk su ekleyip sebzeleri üç parmak aşacak şekilde sıcak su dökün. Sebzeler yarı yarıya pişince mantıyı ve tuzu ekleyin.
MALZEMELER
1 kase mantı
1'er adet havuç, kabak, patlıcan, kırmızı biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz