Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli çoban kavurma

Eti, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, defne yaprağı koyun.Bir çay bardağı sıcak su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Patatesleri iri iri doğrayıp yağda kızartın. Kızarmış patatesleri etin içine ekleyip iki dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER

3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
500 gr. kuzu kuşbaşı
3 adet patates
1 adet soğan
Kekik, pul biber, karabiber

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

Bir tencereye sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve şekeri ekleyin. Ardından suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kg. börülce
1 adet büyük boy havuç
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
Tuz

RULO PASTA
Çikolatayı eritin. Süt, yumurta sarısı, un ve şekeri koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağı, erimiş çikolata ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Pasta tabanlarını dilimleyip çikolatalı ve sade olacak şekilde yan yana dizin. Üzerini şekerli sütle ıslatın. Kremayı döküp her tarafına yayın. Yağlı kağıtla birlikte rulo yapın. Buzdolabında üç saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet çikolatalı ve 1 adet sade pasta tabanı
300 gr. bitter çikolata
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA