Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı tavuk sote

Dövülmüş sarımsak ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin, beş dakika kadar karıştırarak pişirin. Doğranmış sivri biberleri de ilave edip etler iyice pişinceye kadar pişirin. İri parçalara ayrılmış pastırmayı ekleyip iki dakika kadar kavurun.

MALZEMELER

400 gr. tavuk kalça eti
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber
Tuz
Karabiber

Cevizli ekmekli tart


Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun, tart kaplarına ince bir şekilde yayın. Üzeri için cevizi kıyın, ekmekleri robottan geçirin. Süt, toz şeker ve yumurtaları çırpın. Ekmek ve cevizleri ekleyip karıştırın. Harcı hamurun üzerine dökün. 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurta İçi için:
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı ceviz
4 dilim fırınlanmış ekmek
4 çorba kaşığı süt
1.5 çay bardağı toz şeker

Ispanaklı kol böreği


İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Doğranmış ıspanağı ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuzu, azar azar un ilave ederek yoğurun. Çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Bezelere ayırıp un serpilmiş zeminde açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harç koyarak rulo yapın. Ruloları oval şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1.5 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un İçi için:
1 kg. ıspanak
2 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA