Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç çorbası

Soğan, sarımsak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle baharat ve tuzu katın, beş dakika pişirin. Ateşi kısıp, unu ilave edin, iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp blender'dan geçirin. Biraz krema ve maydanozla servis yapın.

MALZEMELER

1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber, kırmızıbiber, tuz

EKŞİLİ KÖFTE
Bulguru, tuz ve su ile şişene dek yoğurun. Kıyma, salça ve karabiberi de ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yassıltın. Parmağınızla ortasına hafifçe bastırıp minik bir çukur açın. Unlanmış tepsiye dizin. Sosu için, dövülmüş sarımsakları tereyağı ile çok az kavurun. Salça ve nar ekşisini ekleyin. Köfteleri bol suda haşlayın. Üzerine sosu dökün.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı biber salçası
400 gr. kıyma
200 gr. köftelik bulgur
1 çay bardağı su
Karabiber, tuz Sosu için:
3 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 baş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı

PEYNİR SALATASI
Marul yapraklarını yıkayıp kurulayın. Kaşar peynirini küp küp doğrayın, lor peyniriyle karıştırın. Domates ve salatalıkları da doğrayıp hazırlayın. Tüm malzemeleri bir kabın içine karıştırın. Üzerine zeytinyağını da ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine peynirleri ekleyin.

MALZEMELER

1 adet marul
2 adet domates
2 adet salatalık
100 gr. taze kaşar peynir
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı lor peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA