Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli erişte çorbası

300 gr. kıyma
1 adet soğan
6 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı karbonat
Tuz, kimyon, karabiber
Çorba için:
1 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet kıyılmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
Tuz
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karbonat, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Çorba için; tereyağı, salça, kıyılmış soğan ve sarımsağı bir-iki dakika kavurup üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Köfteler yarı yarıya pişince erişteleri ekleyin, erişteler pişene kadar ocakta tutun.

Pazılı barbunya
2 demet pazı
1/2 kg. ayıklanmış barbunya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Barbunyayı haşlayın ve süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazıyı ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra haşlanmış barbunya ve sütü tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Mısır unlu cips
3 adet lavaş ekmeği
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta akı
İstenilen baharatlar
Lavaş ekmeklerini üçgen şekillerde kesin. Yumurta aklarını biraz tuzla çırpın. Mısır ununa istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Kestiğiniz lavaş ekmelerini önce yumurta akına, ardından mısır ununa bulayın. 160 derecedeki fırında çok yakmadan kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA