Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Antepfıstıklı pasta
1 çay bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 paket kremşanti
1 paket labne peyniri
150 gr. Antepfıstığı
Şeker ve yumurtaları çırpın. İçine su ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin. Reçel ve suyu karıştırın, sıcak kekin üzerine serpin. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın, labne peyniriyle karıştırın. Kremayı kekin üzerine sürün. Üzerine Antepfıstıklarını dökün.

Naneli ve etli barbunya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 kg. barbunya
2 tatlı kaşığı nane
Tuz
Soğanı tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğrayıp tencereye ekleyin. Ayıkladığınız barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Beş dakika pişirin. Dört-beş bardak sıcak suyu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Çökertme
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
200 gr. bonfile
2 adet patates
Kekik, tuz, karabiber
Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartın. Kıyılmış biberleri yağda kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun, baharatları ekleyin. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp en üste etleri koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA