Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Hocam top içeride!

1999 yılıydı. 12 Kasım Düzce depreminde, şehre ilk ulaşan yardım ekiplerinden birinin parçasıydım. Depremden üç saat sonra ulaştığımız şehirde, yaklaşık 72 saat aralıksız çalışmıştık. Doğanın depremde, binalardan sonra en büyük zararı çocuklara verdiğini ilk defa orada görmüştüm. Bir süre düzenli olarak gittim Düzce'ye; oyun oynamayı unutan, dışarı çıkmaktan korkan çocuklara bir nebze yardımımız olsun diye...
Serdar Kılıç... Artık hepimizin tanıdığı, 'Doğada Tek Başına' adam. Şehrin keşmekeşi hayatımızı esir almışken, buna direniyor ve doğanın pozitif etkisini milyonlara anlatıyor.
Sadece bir televizyon projesinin kahramanı olmak için yapmıyor bunu; zaten öyle yaşıyor.

500 ÇOCUK MUDURNU'DA!
Serdar bu ülkede doğanın, insan üzerindeki iyileştirici etkisini en iyi bilenlerden biri... Bunu da mümkün olduğunca fazla kişiye anlatmak için çabalıyor.
Van depreminden etkilenen çocuklara verilebilecek en güzel hediyenin de, onları doğayla buluşturmak olduğunu düşünmüş ve projesini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sunmuş. Bakanlık da süratle 500 çocuk belirlemiş. 500 çocuk, yaz boyunca 50'şerli gruplar halinde Serdar'ın Mudurnu'daki doğa kampını ziyaret edip, orada bir hafta geçirecek.
İşte o gruplardan ilki, 23 Nisan dolayısıyla bu hafta sonu kamptaydı. Bakan Ömer Dinçer de hafta sonunu geçirmek için ailesiyle bizzat kampa gelmişti. İki gün boyunca çocuklarla sohbet etti, yürüyüş yaptı, voleybol oynadı, ağaç dikti.

BAKAN HAKEM OLURSA
Hatta voleybol maçı sırasında çocuklardan biri bakana "Hocam, ben gördüm top içeride ama sen dışarıda diyorsun" diyerek itiraz etti; bakan da "Sizi mi kıralım, içeride olsun" diyerek cevap verdi. O anda çocukların yüzündeki mutluluk ifadesini anlatmak için satırlar yetersiz kalır. Aralarda bakanla uzun uzun sohbet etme imkanımız da oldu. Bu iki günlük kampın, kendisine bile çok iyi geldiğini, Ankara'nın stresinden kurtulup beynini boşalttığını söyledi.
Ben, çocuklara verilebilecek en iyi hediyenin, onlarla zaman geçirmek olduğuna inanlardanım. Bu yüzden tüm desteği veren bakan Ömer Dinçer ve projenin mimarı Serdar Kılıç'ı kutlamak istiyorum.
Vanlı çocukları kapsayan bu müthiş proje yaz boyunca devam edecek; yolunuz düşerse uğrayın, voleybol maçında hep bir kişilik yer var...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA