Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Digitürk'te sansür mü var?

'Norwegian Wood'; Vietnamlı yönetmen Tran Anh Hung'un, Haruki Murakami'nin kitabından sinemaya uyarladığı çok cesur bir film.
Film daha önce Çinli yetkililerin bazı sahnelerini sansürleme isteğiyle gündeme gelmişti. Ciddi anlamda etkili iki intihar sahnesi içeriyor.
Gerçi yönetmen, filmin Şangay Film Festivali'ndeki gösterimi öncesinde talep edilen değişikliklerin çok önemli olmadığını söylemişti.

PARASIYLA DEĞİL Mİ?
'Norwegian Wood', pazar gecesi ilk kez Digitürk platformundaki Festival kanalında yayınlandı. Ama bazı sahneleri kesilmiş olarak.
Digitürk para karşılığı hizmet veren bir platform; yayınları, o parayı ödeyen ve o hizmeti satın almak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki, parası ödenerek satın alınan yayınlarda, sansür uygulamasına kim karar veriyor?
Digütürk'e böyle bir talimat mı geldi, yoksa bir kısım 'kraldan çok kralcılar'ın işi mi bu? Ulusal ve ücretsiz olarak her yerden ulaşılabilen bir kanal olsa bir nebze anlaşılır ama parasını ödediği bir platformda insan filmi sansürsüz izlemeyi hak ediyor...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA