Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Spor Bakanı'na teklif

Suat Kılıç; gençliğe ve spora çok önem veren bir bakan. Sadece spor organizasyonlarına değil; gençlerin doğayla buluşması, izcilik gibi faaliyetlere de önemli destek veriyor ve bunların hepsini bizzat gençlerle beraber yapıyor.
Şimdiki hedefi, 2020 Olimpiyatları'nı İstanbul'a kazandırmak.
Adaylık konusunda iki rakibimiz var; Tokyo ve Madrid. 2014 Rio de Janeiro'dan sonra oyunlar büyük ihtimalle tekrar Avrupa'ya gelecek. Bu durum, Tokyo için dezavantaj. Ayrıca deprem ve tsunami felaketinden sonra bu denli bir yatırımın altına girip giremeyecekleri de ayrı bir konu.
İspanya ise tüm Avrupa'yı saran ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri. Orada da ciddi bir yatırım ve finansman problemi yaşanma ihtimali var.
Tüm bu verileri bir araya getirince İstanbul, bu üçlü arasındaki en güçlü aday olarak ortaya çıkıyor.

OLİMPİYAT ELÇİSİ OLURUM
Üstelik bu defa işi çok daha ciddiye alıyoruz. Tanıtım ve planlamada, aralarında yabancıların da olduğu bir ekip çalışıyor. Adaylık komitesinin başında Hasan Arat gibi deneyimli bir isim var. Ulaşım, güvenlik ve tesis anlamında sunulan projeler çok yeterli görünüyor.
Tüm bunların yanında, adaylık sürecine destek veren çok önemli şirketler var. Koç Holding, Sabancı Holding, Doğuş Holding, IMG, Ülker Holding, Digitürk ve Turkcell bunların başında geliyor. Şirketler hem ciddi bir sponsorluk geliri yaratmak, hem de lobi oluşturmak açısından faaliyet yürütecek. Bakanlık; bazı spor branşlarının sponsorluklarının, bazı şirketlere verilmesi konusunda da çalışmalar yapıyor.
Suat Kılıç, İstanbul'un adaylığının dış dünyaya iyi anlatılmasına da fazlasıyla önem veriyor. Bence bu noktada basın mensuplarına da büyük görev düşüyor. Çünkü işimiz gereği yurt dışında birçok toplantıya katılıyor ve yabancı meslektaşlarımızla zaman geçiriyoruz. Türkiye'den giden her bir gazetecinin sembolik bir olimpiyat elçisi olduğunu düşünsenize...
Bu göreve talibim. Sayın bakan, adaylık rozetinden bir tane gönderirse, bundan sonraki tüm yurt dışı toplantılarımda gururla taşırım ve adaylığımız konusunda bizzat lobi yaparım. Birçok gazeteci dostumun da benimle aynı şekilde hareket edeceğine kalıbımı basarım. Sayın bakana açık teklifimdir...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA