Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Çarşı Las Vegas'ta

Uzunca bir dönemdir biriktirdiğim yıllık iznimin bir bölümünü kullanmak için Amerika'nın yolunu tuttum. İlk durağım; Las Vegas. Çoğu insan casino'ları için tercih etse de; Las Vegas deyince aklıma sahne şovları gelir. Size, şehrin şov dünyasında neler olduğundan haber vereyim... 'Le Reve', bu sezon en çok ilgi çeken gösteri. 50 milyon dolarlık bütçeyle hazırlandığı söylenen şov için günler öncesinden bilet almak gerekebiliyor. Açılış sahnesinde; birbirlerine "İyi akşamlar" dileyen bir çifti görüyoruz. Sonrası, kadının rüyası şeklinde anlatılıyor. Ana sahne kocaman bir havuz ve seyirciler bu havuzun etrafında oturup tüm detaylara hakim olabiliyor. Ülkemizin de yakından tanıdığı Cirque du Soleil; Las Vegas'ın birçok noktasında sahneye şovlar koymaya devam ediyor. 10'uncu sezonuna giren 'KA' da en çok ilgi göreni. Şovu diğerlerinden ayıran en önemli yan; sahne mühendisliği. Üç adet vinç ve hareketli platformun kullanıldığı sahne, görsel şölen yaratıyor. Ülkemize geldiğinde yerel illüzyonistlerimizin en ön sıraya oturduğu ve "İp var abi bunda!" dedikleri David Copperfield, sadece bir haftalığına Las Vegas'taydı. Aylar öncesinden bilet almama rağmen ancak arka sıralarda yer bulduğum şov için söyleyeceğim tek bir kelime var: İpi falan boşverin; adam gerçekten sıyırmış. Sadece illüzyonist değil; müthiş bir stand-up'çı aynı zamanda.

TAM LAS VEGAS KARTALI
Gelelim tatilin sürprizine... David Copperfield şovunda; kapı görevlilerinden biri, Türk olduğumu duyunca, bana Beşiktaş taraftarı olup olmadığımı sordu. Hayatında hiç Türkiye'ye gitmemiş ama taraftarın tribün şovlarını YouTube'dan izleyerek fahri Beşiktaşlı olmuş. Takımın 11'ini ezbere biliyor. Bana para biriktirip İstanbul'da bir maça gelmek istediğini de söyledi. Tam Las Vegas Kartalı yani...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA