Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Şiirden ne çektin be ülkem!

Bu köşeden Fazıl Sayı'ı eleştiren birçok yazı yazdım. Sanatına sonsuz saygı duyar ama iletişim şeklini ve topluma bakışını hâlâ eleştirim.
Ama Sezar'ın hakkı Sezar'a; Twitter üzerinden paylaştığı dizeler yüzünden 10 ay hapis cezasına çarptırılmasının, akılla, mantıkla, demokrasiyle bir alakası yok.

ÖZLÜ SÖZ ÇÖPLÜĞÜ
Dizeler Hayyam'a ait değil; bunu bilelim. Zaten Twitter, gitgide bir özlü söz çöplüğü olmaya da başladı. Canı sıkılan, bir söz veya şiir paylaşıyor. Kaynak kişi konusunda da ciddi sıkıntı yaşanıyor. Tavrından, yazdıklarından, söylediklerinden hoşlanmayanlar; Fazıl Say'ı kendi vicdanlarında mahkum edebilir. Ama olaya yargı müdahale ederse; her sözü, her yazıyı mahkumiyet konusu yapmanın önü açılır.
Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin tarihinde sivilleşme adına büyük adımları atmış isimlerden biri... Bundan 15 yıl önce, okuduğu bir şiir yüzünden mahkum edilmişti.
Yıllar sonra, ülkenin en önemli sanatçılarından birinin aynı 'saçma' gerekçeyle mahkûm edilmesi, eminim en çok sayın Başbakan'ı yaralamıştır...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA