Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Evli ve çocuklu peri olmaz

Perilere, meleklere, tılsımlara, mucizelere inanmayı pek severim... Peri kızlarını mesela, tam da masal kitaplarında çizildiği gibi hayal etmek isterim: Uçuşan beyaz, tüllü müllü hafiften dekolte bir elbise, upuzun dalgalı saçlar, kocaman gözler, zarif elinde tüylü, süslü sopası vs. Doğrusu benim peri kızımın karnında bir tane, eteğinde bir tane çocuk, yanında bir koca olamaz, olmamalı, peri kızına bu reva görülmemeli. Mevzunun kaynağına inelim... Gazetelerden birinde bir haber gördüm de... Başlık: "Çağla'nın peri masalı gerçek oldu!" Fotoğraf: "Çağla, kocası ve çiftin bebeği, denizde oynarken..." Tamam eyvallah, insanın her an yanında olduğu için şükrettiği bir kocası olması ve o kocadan şahane bir bebesinin doğması muhteşem olmalı... Ama bir kadının peri masalı bu mudur yani? Sağlam bir koca ve yavrulamaktan mı ibarettir? Bir koca ve bir bebek için tüm yaşam ertelenir mi? Hayallerin, planların üstü bir kalemle çizilir mi? Ya da öncelik ve hedef sadece hayırlı bir evlilik midir?

ÖNCELİK EVLİLİK Mİ?
Ben size söyleyeyim, peri masalı derken, bu ancak perinin 'anlattığı' masal olur. Bizzat kendi hayatı değil. O da masaldır işte zaten, adı üstünde. Çocukları uyutmak için yazılır, okunur, anlatılır. Allah herkesin kocasını ve evladını bağışlasın ama insanların "ancak evli ve çocuklu olursan mutluluğu yakalarsın" şeklinde kodlanmasının, koca bir palavradan ibaret olduğunu, artık herkesin gözünü açıp görmesini istiyorum. Bakınız size kendimden bir örnek: Bizim aile geniş ve dip dibe yaşamayı da pek severiz... Çeşme'de de yine hep beraberiz. Geçenlerde yemek işleriyle uğraşıyorum, büyük teyzem bana şöyle bir baktı ve "Ah benim güzelimmm. Kızım çok da beceriklisin ama bi evlenemedin gitti" deyip hayıflandı. (Evlenemedin derken ikinci tura geçemedin demek istiyor. Yoksa benim başım da bir kereliğine göğe ermişti. Çooook çok uzun bir zaman önce...) Hayıflandı ne kelime? Bildiğin iç çekerek halime üzüldü. Bir kocam olmadığı için... Doğuramadığım için... O yaptığım yemekleri elcağızlarımla yedireceğim bir yiğidim olmadığı için... Kıyamam, onun data öyle yüklenmiş çünkü. Ama işte ben bu duruma çok bozuluyorum! Bu dünyada herkes evlenmek ve yavrulamak zorunda değil be kardeşim!

CİLLOP ÇIKARSA EYVALLAH
Bal yapmaz arı muamelesi yapmayın bize, ayıp oluyor. Haaa olur da karşımıza bir cillop çıkar, aşık olur, basarız nikahı, alırız kucağımıza aşkımızın meyvesi tosunumuzu biz de... Ama yani o zaman bile bu benim peri masalım olmayacak ki! Peki nedir benim gerçekleşmesi için sihirli değnek aradığım olayım? Aaa yok artık samimi olalım derken yüzgöz de olmayalım canım! Bunu bir ben bileyim bir de perim... Gerçekleşirse, size 'İşte buydu!' derim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA