Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Arkadaşlıktan aşk beklemek şapşallık

Bu kahpecik dünya böyledir işte... Bir güzeli bir güzele vermez. Beyaz ve Tanem'in ayrılığına o yüzden hiç şaşırmadım. Ve Tanem'in açıklamalarını okuyunca üzülmedim de... Çünkü onlar da üzülmemiş. Benim her zaman savunduğum ve yaşayarak tecrübe ettiğim bir nedenden dolayı ayrılmışlar: Arkadaşlık kumaşından aşk elbisesi biçilmezzzz! Hele o arkadaşınla çok samimiysen, beraber çok eğlenceli zamanlar geçiriyorsan, çok gülüyor, çok geziyor, çok dertleşiyorsan; bu iş hiç olmaz! Ve fakat çok yakın arkadaşlar, dostluk ilişkilerinin bir döneminde illa ki bu tuzağa düşerler. 'Madem bu kadar güzel vakit geçiriyoruz, madem birbirimize bu kadar içimiz titriyor, değer veriyor, birbirimizi bu kadar seviyoruz; o zaman neden sevgili olmuyoruz? Hadi olalım' derler ve kuvvetle muhtemel, işin sonunda çuvallarlar. Beyazıt ve Tanem'in başına gelenler gibi...

DİZİLERDE BİLE OLMUYOR
Olmaz güzel kardeşceğizim, olmaz. Dosttan sevgili olmaz. Bakınız, hâlâ tekrarlarına rastladığımda bayıla bayıla izlediğim 'Friends' isimli komedi dizisinde hiç unutmadığım bir sahne vardır benim. Tam da bu konuyla ilgili. Üçü erkek, üçü kadın altı çok samimi arkadaşın hikayesini anlatan diziyi izleyenler hatırlayacaktır. Önce 'Chandler' ve 'Monica' birbirlerine aşık olur. Ve evlenirler. Ardından da 'Joey' ve 'Rachel' birbirlerinden hoşlandıklarını fark ederler. Olur mu olmaz mı derken sonunda sevgili olmaya karar verirler. Ve ilk sevişme anı gelir çatar. Fakat o ayıpçı eylem bir türlü gerçekleşemez. Çünkü 'Joey'nin her hamlesine 'Rachel' istem dışı sert tepki verir. Tam 'Rachel' binbir özürle kendini toparlar, derken bu kez de 'Joey'nin acemiliği tutar. Eli ayağına dolaşır. İki şapşal kendilerini, kanepenin üzerinde hiç de romantik olmayan bir durumun içinde bulurlar. Ve dururlar. Birkaç saniye birbirlerine bakarlar ve 'Rachel', 'Joey'ye usulca sorar: - Peki 'Monica' ve 'Chandler' bu işi nasıl başardılar? Joey cevap verir: - Demek ki onlar bizim kadar iyi arkadaş değillerdi! Ve bunun üzerine birbirlerine sımsıkı sarılıp dostluklarına kaldıkları yerden devam ederler. Yaaa işte böyledir bu işler. Arkadaşlıktan aşk beklemek şapşallıktır. Bunu arkadaşıyla evlenip sonra da arkadaşça boşanan bir kadın söylüyor. Boşa sallamıyoruz yani. Bi bildiğimiz var :)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA