Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

En sevdiğim gün

İşte yılın en sevdiğim günü. Küçükken Hıdrellez akşamlarını iple çekmemin sebebi; gece yarısına kadar sokakta kalmaya iznimizin olmasıydı.
İzmir'deki evimizin sokağında ateş yakılır, dileklerimizi asmak için gül dalları parsellenir, çalgıcıların peşine takılıp sokak sokak dolaşılırdı.
Hıdrellez; bir gecelik sokaklarda olma özgürlüğü demekti.
Akşam ezanından önce evde olma zorunluluğu olan bir toplum için bu, büyük bir fark. Sonra sonra Hıdrellez'in anlamı farklılaştı.
Baktım ki, o gece Hızır ile İlyas'tan benimle beraber dua etmelerini istediğim ne varsa, gerçek oluyor; işte o zaman 5 Mayıs'ı daha hevesle beklemeye başladım.
Gül, nar, zeytin, hiç fark etmez; canlı bir dala astığım dileklerim sabaha karşı suyla birleştikten sonra, o bir yıl içinde tek tek gerçekleşiyor.
Denemesi bedava! Önce Yaradan'dan isteyin, sonra ritüeli gerçekleştirip bu dilekleriniz için Hızır ve İlyas peygamberlerden dua etmelerini rica edin. Allah kabul etsin. Bu arada eğlenmeyi de unutmayın.
Biz mesela bu gece Alaçatı sokaklarında şenlikli saatler geçireceğiz; her yıl olduğu gibi... Bir Hıdrellez gecesi, herhangi bir Ege kasabasında bulunanlar ne demek istediğimi anlar.
Baharınız kutlu olsun, tüm dualarınız gerçek olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA