Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Sanki çiçek budamış!

Angelina Jolie, kanser riski taşıdığı için iki memesini de aldırmış, sonra da yerine implant taktırmış.
Yani gerçek gibi olmasa da, hâlâ kaburga bölgesinde iki çıkıntısı var. "Benim valide meme kanserinden gitti, bende de büyük ihtimalle bu hastalık çıkacağı için gittim, kestirdim, kurtuldum" manasına gelen bir de açıklama yapmış.
Ailesinde bu tip kanser hastası olan herkese tavsiyede bulunmuş; "Gidin, siz de aldırın" diye...
gereksiz ameliyat
Oldu canım benim, sen şöyle geç, biz hemen bir koşu kestirip gelelim!
Üçüncü dünya ülkelerinin barış elçisi olarak, bunun nasıl maliyetli bir ameliyatlar zinciri olduğunu bilmesi gerekir ama ne olursa olsun hekim, çeken kadar anlamıyor bu işlerden işte!
Diyeceksiniz ki, eğer tek çare buysa, ameliyat olmayacak da ne yapacak?
Tamam da daha teşhis konmamışken, sadece öyle bir ihtimal var diye gidip organları kestirmek, yerine yapaylarını taktırmak da gereksiz bir önlem değil mi?
Daha önce hiç dikişli mikişli bir operasyon geçirmediğim için, geçen haftaki vukuattan sonra vücudumdaki yara izine baktıkça içim bir tuhaf oluyor.
Bundan önce ameliyat korkusu olanları hiç anlamazdım mesela.
"Yahu ne güzel işte yatacaksın, anesteziyi alıp mis gibi uyuyacaksın ve uyandığında ne derdin varsa o illetten kurtulmuş, iyileşmiş olacaksın" derdim.
O iş öyle olmuyormuş işte...
Bıçakla kesildiğini, bedeninden küçük de olsa bir parçanın eksildiğini, öbür tarafa geldiğin paket gibi teslim edilmeyeceğini idrak edince, hele de o yarayı görüp acısını çekince "Lütfen beni sağlığımdan ayırma ve bir daha o masaya yatırma" diyorsun.
Ben küçücük bir operasyondan sonra bunları hissediyorum, düşünün.
Bu yüzden 'gerektiği için' büyük ameliyatlar geçirenlere artık büyük saygı duyuyorum.
Gerekli ameliyat diye de özellikle altını çiziyorum.
Bu Angelina'nınki yersiz bir paranoyak hareket mesela.

AÇIKLAMASI ACAYİP!
Hem tuhaf olan bir şey daha var; memeler alındıktan hemen sonra protez takılmıyor benim bildiğim, belli bir süre geçmesi gerekiyor...
Yani Jolie'nin bu açıklamasında neresinden baksanız bir acayiplik var.
Ölüm, hastalık, hele de kanser korkusu olanları olumsuz anlamda etkileyecek, fobilerini tetikleyecek, ailesinde kanser hastaları var diye illa ki bu hastalığa yakalanacaklarını düşündürecek gereksiz bir açıklama...
İnandırıcı da değil...
Ne bileyim, rahatsız oldum işte!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA