Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Dadıya havuz yasak!

Amerika'da Afroamerikan düşmanlığının, en azından görünürde bittiği yıllar hangisiydi? Hani otobüslerde siyahilerin öne oturmasının yasak olduğu, halka açık yerlerde ayrı tuvaletlerin kullanıldığı, marketlere giremedikleri, hatta bazı eyaletlerde siyahilerle beyazların evlenme yasaklarının kanunlarla bittiği yıllar... 60'ların sonu muydu?

YERE BATSIN PARANIZ
İnsanların içindeki faşist ve ırkçı duyguları kanunlarla yok edemiyorsunuz gerçi. Bu duygular, insanoğlunun laneti çünkü.
Hiç bitmeyecek, genlerle nesilden nesle aktarılacak.
İşte yıllar önce, Amerika'da zencilere uygulanan 'hastalıklı ve pis' muamelesinin aynısını geçen gün bir arkadaş ziyaretinde gördüm ben.
Lüks villalardan oluşan, ortası kocaman havuzlu bir site.
Havuzun en görünen yerinde ise şık bir uyarı yazısı:
Ev çalışanlarının havuza girmesi kesinlikle yasaktır.
Ben bunu yazanlar ve uygulayanlar adına insanlığımdan utanırken öğrendim ki, meğer hemen hemen bütün lüks sitelerde bu kural uygulanıyormuş.
Hiç garipsenmeden, itiraz edilmeden. Çocukların bakıcılarının bile o havuzlara ayağını değdirmesi zinhar yasakmış.
Senin o sevimsiz çocuğuna bütün gün tahammül edecek, senin dayanamadığın yaramazlıklarına o gün boyu katlanacak, sen kafanı dinle diye onu evden çıkarıp havuza götürecek, orada bütün gün güneşin altında beyni pişecek ama çocuğunla beraber o havuza asla giremeyecek.
Öyle mi?
Yere batsın sizin paranız, havuzunuz, insanlığınız...
Görgüsüz ırkçılar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA