Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Ben at mıyım yulaf yiyeyim!

Şimdi size 'yulaf kepeği' diyeceğim, sakın yüzünüzü ekşitmeyin!
Bundan tam bir yıl önce bir arkadaşım tavsiye etti, hatta bir sabah yaptı önüme getirdi. Diyet havamda mı değildim neydim hiç beğenmedim "Yemem ben bunu ya, at mıyız kızım biz!" dedim.
At değilmişim ama aptalmışım!
Meğer ne mucize bir besinmiş. Bir ayda hiç aç kalmadan dört kilo vermemin en büyük sebebi!
Her sabah üşenmeden iki yumurta beyazına üç kaşık yulaf kepeğini ekliyorum.
İçine lor peyniri, çörek otu ve biraz kırmızı biber... İyice karıştırıp bir tatlı kaşığı zeytinyağ dökülmüş tavada kızartıyorum. Bütün halinde değil de, böyle üç küçük yassı yuvarlak ekmekler oluşturacak şekilde.
Yanında yeşillik, salatalık, domates, zeytin, peynir... Abartmadan ne istersen...Yaklaşık 2.5-3 saatte bir kan şekeri bir anda yere düşen bir insan olarak bu yulaf kepeği denen mucize hayatımı kurtardı diyebilirim.
İçindeki protein; et ve yumurtadaki kadar önemli. Önemli bir antioksidan olan selenyum açısından zengin. Tokluk hissi veriyor. Kan şekerini düzenliyor. Sindirim sistemini çalıştırıyor. Kolesterolü düşürüyor. Eh, isterseniz gelip bir de boynunuza masaj yapsın! İnternetten onlarca farklı tarif bulabilirsiniz. Ama kesinlikle bu önerimi dinleyin. İşe yaramazsa burada at gibi kişnerim!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA