Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Son öpücük son seks

İlk öpücük mü, ilk seks mi? Hangisini daha iyi hatırlıyorsunuz? Vatan gazetesi yazarı Dilek Önder dünkü köşesinde bir araştırmadan kalkarak sormuş. Bendeki cevaplar şu; ilk öpüşmem flu, ilk seksim de 'Amanın! Bir şey olacak ama ne olacak yahu' endişesiyle savrulurken son bulan, özetle hatırlamama değmeyecek kadar büyük bir saçmalık.

GİDİŞLER, BİTİŞLER...
İkisi de kare kare aklımda değil. Hem kaç yaşıma gelmişim, bugün ikisi de umurumda bile değil valla. Yani şu ilk öpücüklere, fingirdeşmelere falan niçin bu kadar gereksiz ve de sözüm ona romantik anlamlar yüklerler anlamam. Benim için önemli olan daima 'son'lardır. Son yaşadığım sahneler etkiler beni. Hani filmlerin finali misali. Son öpüşmemi sorsunlar bana ya da son sevişmemi. O zaman var bir manası, var bir şekilde şu anıma, şu dakikama etkisi, katkısı. Ya da diyelim bir sevgilimle 'son sevişmemi', 'son öpüşmemi'. Çünkü aradan yıllar geçse bile hep gidişler, bitişler, sonlar kalır aklımızda. Kimse iyi günleri, 'giriş'leri, 'gelişmeler'i hatırlamaz. Hep 'sonuç'lar damgalar ilişkilerimizi. Ancak 'son' öpüşmem ya da sevişmem çarptırabilir kalbimi. Belki de o kişiden vınn uzaklaştırıp soğutabilir beni.

SON FİLM SON ŞARKI
Ey okur düşün dün geceni ya da geçen gün sevgilinle-kocanla-karınla sevişmeni. Son sevişmenizde ne olduysa hâlâ o elektrik devam etmiyor mu aranızda? Mesela dün gece siz o kadar hazırlık yaptıktan sonra televizyon karşısında uyuyup kalan kocanızın poposunda çıbanlar çıksın inşallah. Eh sevişme, öpüşme dediysek hepsi iyi olacak anlamına gelmiyor tabii. Bazen bir felaketle karşı karşıya kalınabiliyor değil mi canım. Sonra sar başa sarabilirsen. O yüzden hiçbir zaman tecrübesizlikle taçlandırılan, bir heves tabir ettiğim 'ilk'lerin insanı olmak istemem. Hiçbir zaman 'ilk'lerde takılıp kalmak istemem. Her zaman gözümü sonlara dikerim. Çünkü o sonlardan yeni başlangıçlar yaratırım. Artısını da eksisini de kendi hesabıma yazar, gönül ferahlığıyla dosyayı kapatırım. Haaa 'son' demişken, her gün 'yeni bir son' yazdığımızı da unutmam, heyecanımı cebimde saklı tutarım. Anladınız siz beni. O yüzden daima son öpücük, son seks... Son izlediğim film, son dinlediğim müzik, son yazdığım şarkı, son yazı, son seyahat, son kızgınlık, son bağışlama, son kavuşma...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA