Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çürük elmalar açıklanıyor

Reklamın iyisi de kötüsü de olur. E madem öyle, hep iyileri ödül alacak değil ya şimdi sıra kötülerde.
Reklamazzi.com 'Çürük Elma Reklam Ödülleri' bugün açıklanıyor. Aylardır, aday reklamlar internet üzerinden oylanıyordu. Yaklaşık 7 bin oy geldi ve özel jüri önderliğinde en çürük reklamlar seçildi. Bu arada reklam dünyasında kıyamet koptu tabii. Her zamanki gibi yaptığı işin niteliğine bakmadan, hoşgörüyü cebine koymadan kimse 'Çürük Elma' olmak istemedi.Ama dedik ya reklamın iyisi de kötüsü de oluyor dostlar.
Hadi yeri gelmişken, sağdan soldan ses çıkmadan 'Çürük Elma Reklam Ödülleri'nin manifestosunu görelim;
Reklamazzi.com sadece reklamseverlerin takip ettiği, tam bağımsız bir internet sitesidir. Reklamazzi. com ne bir markanın, ne bir grubun, ne bir reklam ajansının sponsorluğunda yada desteklediği bir internet sayfası değildir.
'Çürük Elma Reklam Ödülleri', reklam sektörünün daha iyi işler yaratabilmesi için bir rekabet ortamını, ülkemizde hoşgörü kültürünün yaratılmasını, dudağımızda bir tebessüm bırakan ince bir mizah anlayışını hedefler.
Çürük Elma, kokusundan etkilenen ve etkilenecek, değerlendirilecek reklamın hangi ajansın ürünü, hangi yönetmenin işi, hangi markanın lansmanı olduğuyla ilgilenmez.
İlgilendiği tek şey, reklamın seyircinin gündeminde nasıl yer aldığıdır.
Organizasyon, hiçbir şekilde Türkiye'nin en önemli markalarını ve reklam ajanslarını rencide etmeyi, küçük düşürmeyi hedeflemez.
Tamam mı? Anlaştık mı? Çürük Elma'yı alanların sinirden köpürmelerine, işin altında -aslında üstündekomplo teorileri aramalarına gerek yok yani.
Neyse, 'Çürük Elma Reklam Ödülleri'nin ilki bugün reklamazzi.com'da açıklanıyor sevgili seyirciler. Gün içinde siteye girip bakabilirsiniz. Ama hepsinden önce ben sizlere jüri özel ödülünün kime gittiğini söyleyeyim.
Hazır mısınız?
'1.Çürük Elma Reklam Ödülleri Jüri Özel Ödülü' gittiii, gittiiiii, kime gittiii? Atlas Jet'in basın ilanlarına gitti.
'Lütfen hosteslerimize para teklif etmeyiniz' 'Bacaklarınızı çok seviyoruz'
'Biz ikinciyiz ama bizimki 77 santim' Kadına bu kıvamda bir bakışa jüri özel ödülü helal olsun be. Alın teriyle 'Çürük Elma' almak diye buna denir, değil mi efendim?
Yazının sonu gelmişken, Reklamazzi'yi gönülden desteklediğimi, eylemlerinin sürmesini dilediğimi söylemek isterim.
Güzel, çok güzel hareketler bunlar. En azından dişe dokunuyor yani.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA