Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bodrum'da ne var?

Bir Bodrum'dur gidiyor, sayın seyirciler. Hem de 'almış başını' kıvamında.
Aşkı, gecesi, gündüzü, plajı, pahalılığı, düğünü, magazini derken bu sezon da Bodrum kusması geçiriyor olabilirsiniz.
İyi de ne var bu Bodrum'da? Hani havasında, suyunda; salı günü GÜNAYDIN'da Bodrum'da olmayanları yazmıştım. Şimdi sıra olan ve bitmeyenlerde.
Bodrum'da küçük bir İstanbul havası var.
Otopark ücretlerinde kazık var.
Gümüşlük'te nefis günbatımı var. Yine Gümüşlük'te tatilci oyuncuların yarattığı Cihangir havası var. Bol bol yeni sezon dizilerinin muhabbeti var. 'Kim, nerede oynayacak?', 'Hangi dizi, nasıl olacak?' misali...
Türkbükü'nde köprünün Divan Palmira tarafında bangır bangır eğlence ve sosyete, köprünün diğer tarafında dondurmacılar, macuncular, çay bahçeleri ve sükunet var (Cumartesi ve pazar çok kalabalık).
Türkbükü'nün anti-sosyete yakasında (köprünün öbür tarafı) şahane mağazalar var ve mağazalarda alışverişe doymayan kadınlar var. Favorilerim; Şalvarları, takıları, ev eşyalarıyla İpekçe ve yazlık şık elbiseleriyle A46.
Ara ara belki bulursun kıvamında, Bodrum'da çok az kitapçı var. Diyelim; şöyle adam gibi bir D&R yok!

TÜRKBÜKÜ'NDE YEMEK KÖTÜ
Ship A Hoy'un genişlemesi ve Reina havasına bürünüp eski salaşlığını yitirmesine karşı müdavimlerinden sitem var. Ama yine de her gece mekan tıklım tıklım. Bu nasıl sitemse?
Bodrum'da, özellikle o fazlasıyla gazlanan Türkbükü'nde, vasatın altında yemekler var. Hatta çoğu zaman berbat. Knidos'u ayrı tutabiliriz, bizimkiler iki gecede bir Knidos'talar. Bizimkiler kim? Benim saz arkadaşlarım işte.
Bodrum'un dört bir yanında tenis kortları var. Peki oynayan var mı? Her sabah azimle oynadığım için hocalardan biliyorum, tenis kortlarında Türkler'den çok yabancılar var. Yahu, şimdi kim spor yapacak, yan gel yat Osman misali.
Bodrum'da dedikodunun kralı var. Çeneler durmuyor maşallah.
Altay var, Cenk Eren var, Tanyeli var ve her hafta Bodrum'da konsere gelen bir sürü sanatçı var. Gitmedim, ama biliyorum tabii.
Bodrum'da isteyene harika manzaralı ve de kalabalıktan uzak adresler var. Aaa! Elbette yazmayacağım. Sonra nereye gideceğiz.
Yakalayabilene Bodrum'da unutulmayacak güzellikte güneşin doğuşu var. Geceleri altına uzanıp hayal kuracağınız yıldızlar var.
Gümbet'te alternatif eğlence var. Üstelik ucuz. Benim kızlar, bu yıl iyice Gümbetçi oldu valla.
Bitez'de bu yıl yükseliş var.
İyi müzik dinlemek isteyenler için Marina tarafında canlı canlı Bora Uzer ve Kangroove var.
Bir numaralı mutfak alışveriş adresim Çıngıllıoğlu var. Peynirleri, mantısı, balı, kaymağı ve yumurtası şahane...
Sebzeleri taze taze alabileceğiniz Bodrum pazarları var. Her gün başka yerde. Sorun, öğrenin ve mutlaka gidin. Perşembe günleri Yalıkavak'ta kurulan pazar en iyisi.
Bitez Dondurmacısı'nda sakızlıdan karadutluya, bal bademden Bodrum mandalinasına kadar çeşit çeşit dondurma var ve tabii ki, her gece önünde uzun kuyruklar var. Beklemeye değiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA