Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Haber kötüdür!

Size kötü bir haberim var; haberler bizi bitiriyor!
Geçen hafta The Guardian'da çıkan bir makale; uzun zamandır hissettiğimiz ve arkadaşlar arasında konuştuğumuz 'Bu haberler bize iyi gelmiyor' fikrinin, gazete ve televizyonda haber takip etmenin artan gerginliğinin kanıtı oldu.

NEGATİF ETKİ
Özetle şöyle diyor:
Haberler sizin için kötüdür çünkü acayip bir haber bombardımanının içindeyiz.
Televizyonda, internette, sosyal medyada; 7/24 bize olaylar, insanlar, başka hayatlar, fikirler, kötü durumlar, aklımızı bulandıran haller aşılanıyor.
Ve biz buna engel olamıyoruz ya da olmuyoruz.
Bünyemize anında giriveren, yüzde 99'u 'tatsız haberler' de bizi mahvediyor.
Öncelikle konsantrasyonumuzu dağıtıyormuş ve elimizdekine odaklanamıyormuşuz. Zincirin devamında tabii ki 'etkin düşünememek' var. Hal böyle olunca, yaratıcılık ve üretkenliğe de geçmiş olsun.
Hayatımızı gözlemleme ve değerlendirmemizde de negatif etkisi varmış haberlerin.
Kafamız bulanıyormuş yani.
Haberlerden öğrendiklerimiz davranışlarımızı etkiliyormuş ve daha önceden sahip olmadığımız endişeleri, korkuları taşımamıza sebep oluyormuş.
Ve elbette bu haber bombardımanı ruhsal ve fiziksel olarak da sağlığımızı etkiliyormuş. Stres artık bir parçamız oluyormuş. Çare de şuymuş: Kitap okuyun, dergilerdeki uzun ve yararlı makaleleri okuyun, telefondan, televizyondan ve sosyal medyadan uzak durun, daha mutlu biri olun.
Yoksa elden gittik gidiyoruz.
Bu gidişle yakında, düşünen ve yaratıcılığını kullanabilen insanların heykelini dikeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA