Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Couture şöleni

Başarılı moda editörlerimizden Melis Ağazat'ın, Nişantaşı Beymen mağazasında sezonun abiye trendlerini yorumladığı defile çok keyifliydi. Ağazat, seçtiği couture parçalara rafine zevkini de ekleyerek ortaya müthiş bir stil şöleni çıkarmış. Bu sayede; Alberta Ferretti, Pucci, Antonio Berardi ve Saint Laurent gibi kırmızı halının gözde markalarının son koleksiyonlarını da yakından inceleme fırsatına sahip olduk. Sektörde başarılı olmuş isimlerin, farklı bakış açıları sunan bu tarz etkinlikleri daha çok gerçekleştirmesini dilerim.

Asalet karesi

Bizim ünlülerin büyük ödül törenlerine, galalara jean pantolonla, salaş mı salaş ve günlük kıyafetlerle katılmaları yedi cihanda bile ün salmış olabilir. Kendilerince "Fazlasıyla cool'um; tarzımdan ödün vermem, nasıl rahatsam öyle giderim" derler ama yurt dışına gitttiklerinde kendileriyle ters düşerler.

ŞÖHRETLERE ÖRNEK OLSUN
Gel gör ki geçtiğimiz hafta 'Güzel şeyler de olabiliyormuş' dedirten bir Afife Tiyatro Ödülleri töreni yaşandı. Beyler de, hanımlar da şık olabilmek için ellerinden geleni yapmışlar. Bazıları yine çuvallamış ama tek bir kare herkesi kurtarmış. Çetin Tekindor ve Zerrin Tekindor'un, oğulları Hira ile birlikte verdikleri kare müthiş klas. Zerrin Tekindor'un zarafeti malum. Yıllardır bir tık bile oynamadı. Smokin kesim elbise içinde adeta zarafet timsali. Umarım bu kare, davetlere bakkala gider gibi giden şöhretlere örnek olur.

Haftanın trend karesi

Bu haftanın trend karesi Tuğana Savgı'dan geliyor. Geçtiğimiz haftalarda Hande Acar'ın taklit Dylanlex kolyesini yazmıştım ve 'Orijinalini acaba kimde göreceğiz?' demiştim. Fazla uzun sürmedi. Tuğana Savgı, gri paltosunun üstüne taktığı Dylanlex kolyelerle çok şıktı. Christian Dior'un yeni sezon aynalı gözlüklerini de eklersek; işte size ideal bir trend karesi.

En şık siyahlar...

Bvlgari'nin 130. yılı şerefine verdiği davetin en şık isimleri, siyahları seçenlerdi. Begüm Şen'in Roland Mouret elbisesinin beyazını geçtiğimiz haftalarda Victoria's Secret mankeni Candice Swanepoel giymişti. Candice doğal güzellik içindeyken, Begüm Şen epey havalı olmuş. Didem Antebi'nin elbisesi ise bir Cushnie et Ochs. Göğüs dekoltesini en zarif şekilde tasarlayan, son zamanların popüler markalarından. Aynı elbiseyi Felicity Jones ve Melonie Diaz da giymişti ama kazanan belli. Didem Antebi de bu tarz elbiseleri kusursuz şekilde taşımasıyla ünlü. Kısaca mükemmel bir buluşma olmuş. Eda Kosif ise ne zaman tulum giyiyor; en iyilerimden oluyor. Yine çok zarif, yine çok hoş...

Eğlenceli pişti

Feryal Gülman ve Gül Saygı'nın üstlerindeki bluz beni gülümsetti. Bu bluzu Cara Delevingne ya da Kate Moss giyse, yaşam tarzlarıyla ne kadar örtüşüyor derdim ama Gülman ve Saygı giydiğinde, tezatlık gülümsetiyor. Bana Peter Pilotto ve Mary Katrantzou'nun baskılarını anımsatan Clover Canyon markası ulaşabilir fiyatlarıyla son derece eğlenceli modellere sahip. Gül Saygı bu markanın bluzunu spor stille kullanırken, Feryal Gülman her zamanki klasik tarzından ödün vermemiş. Böylesi yeni ve genç markaları daha çok görmek dileğiyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA