Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Elitlerin saçı ona emanet

MİNİ RÖPORTAJ

Şu ara kiminle konuşsam, saçlarını Ahmet Çoban'a yaptırıyor. Ünlüsü, sosyetiği herkes saçlarını ona teslim ediyor. Beyza Arslan, Sanem Tezman, Gül Saygı, Pınar Sabancı, Didem Soydan, Özge Ulusoy, Tanem Sivar, Başak Dizer müşterilerinden. Çoğunda da radikal değişiklikler yapmış. Özellikle radikal değişim isteyenlerin yeni adresi Nişantaşı'ndaki Makas salonları. Henüz 29 yaşında, işine aşık enerji küpü Ahmet Çoban'ı daha iyi tanıyın istedim. Özellikle sarı saç sevdalı Türk kadınlarımız dikkatlice okusun...
45 kişilik bir ekibi var
Ahmet Çoban'ın Makas macerası iki yıl önce Nişantaşı'nda 50 metrekarelik, hiç bekleme koltuğu olmayan bir salonla başladı. Şu an 45 kişilik ekibiyle üç salonun sahibi.
Tercih edilmek, Çoban'ı iyi saç yapmaktan daha çok heyecanlandırıyor. Müşterinin saçlarındaki tüm olumsuzluklara müdahale etmesi en bilinen özelliği. Bu onun adeta imzası olmuş.
Saçlarda ombre tekniğinin hâlâ net anlaşılmadığını düşünüyor. Kendi kelimeleriyle ombre; 'doğal renk geçişi yani bütün renkler arası homojen renk geçişi' demek.

OMBREDE UZMAN
Diplerde natürel renkleri değiştirmeyi tercih etmiyor. Kişinin doğal yapısının yani kaş, göz ve saçın birbirleriyle uyumu Çoban için çok önemli.
Dünyada yeni yeni ombre diye adlandırılan tekniği Ahmet Çoban, beş sene önce müşterilerine uygulamaya başlamış bile. Trendi çok önceden koklamış olması da ombre konusunda isim yapmasının en önemli sebeplerinden.
En aktif olduğu sosyal medya, görselliğe odaklı olduğundan Instagram. Yaptığı saçlara, öncesi ve sonrası şeklinde karşılaştırmalı olarak sayfasında yer vererek işini en iyi şekilde anlattığına inanıyor.
Türk kadınının saç fetişi sarışın olmak. Kişinin dokusu yani göz, kaş ve ten rengine sarı saç uyuyorsa, kişiyi sarışın yapmakta sakınca görmüyor.
Çoban, "Esmer bir kadının sarışın olabilmesi için sadece saçını sarıya boyatması yetmiyor" diyor. Bir styling yaparcasına aynı zamanda giyim tarzının, makyajının, hatta aksesuvarlarının bile sarışınlığa uyumlu olmasının gerektiğini düşünüyor. Bu konuda en iyi örneği Rihanna.
Sarışın olmak isteyen esmerler için tavsiyesi; dip rengiyle oynamadan uçlarına doğru açılan ikinci rengin tercih edildiği blonde ombre...
Saç deyince muhteşem dörtlüsü; Rihanna, Gisele Bundchen, Jessica Alba ve Bianca Balti.
Fiyatlarının makul olmasının sebebi, çok maliyetli salonlar yapmaması. Yatırımı, daha çok müşteri memnuniyeti üzerine.
Kendisine gelen herkesin memnun olmasına çok önem veriyor. Bu yüzden müşteri ne yaptırdıysa, bunun 15 gün garantisini veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA