Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rıdvan'ın sevgilinizle sizi dinlediğini hayal edin

Kişilerin özel hayatlarında, toplumun değer yargıları ve genel ahlak kurallarına ters düşecek tercihlerde bulunmasını 'hata' olarak görüp, görmemenin içinden çıkılması zor bir tartışma olduğuna inanıyorum. Tabii bu tercihler başkalarının hayatına zarar vermediği sürece... Yani Rıdvan Dilmen'in eşini aldatıp aldatmadığı, sevgilisi olup olmadığı umurumda değil. Çünkü adam, hatasıyla, sevabıyla kendi tercihini yaşıyor. Ancak özel hayatın mahremiyetini savunurken, aynı noktada Rıdvan'ı de eleştirmek istiyorum. Dilmen, kişilerin özel hayatlarına telefonlarını dinleterek müdahale etmiştir. Yani kendisine saygı gösterilmesi gereken en önemli alanda büyük hatalara imza atmıştır. Telefon deşifrelerini okudunuz mu? Rıdvan, yasak aşk yaşadığı konusunda kendisini uyaran Tanju Çolak'a "Sen neyi araştırıyorsun, bak yarın bir gün bir şey olduğu zaman sana konarım" deyip daha sonra da açığını bulmak için Tanju'nun telefonunu dinlettirmiş. Bulduğu açığı ne yapacak artık siz düşünün. Haberlerde N.Y. olarak geçen ve sevgilisi olduğu iddia edilen kadın yazarın telefonlarını dinletmekle kalmamış, aynı gazetedeki mesai ve antrenör arkadaşlarını, artık N.Y. kimle konuşuyorsa herkesi dinlettirmiş. İnanılır gibi değil ama N.Y.'nin annesiyle yaptığı konuşmalar bile dinlenmiş! Eşini aldattığı iddia edilen Rıdvan'ın, ya kendi eşini dinlettirme iddiasına ne demeli? Rıdvan'a boşuna 'Şeytan' lakabı takılmamış; at yarışları için tüyo aldığı kişileri de kendisini kandırıp kandırmadıklarını öğrenmek için dinlettirmiş.

YAPTIĞI BÜYÜK AYIP
Bence bu skandalın asıl tartışılması gereken kısmı ise Rıdvan'ın at sahiplerinin telefonunu dinletmesi. Bu durumun hukuki açılımı nereye gider merak ediyorum. Biliyorsunuz Rıdvan aynı zamanda iddia yorumcusu. Milyonlarca insan yaptığı yorumları takip edip, kupon dolduruyor. Bu büyük ayıplara imza atan kişi, sonra da çıkıp "Bunlar geçer, kimliğiniz kalır. Çok şükür aklandık. Bizi seven, sayan insanları mahcup etmedik hiç değilse" diyor. Başta da belirttiğim gibi özel hayatındaki tercihlerden dolayı Rıdvan'ı eleştirmiyorum. Evet, insanlar hata yapar. Hatta Rıdvan gibi bir efsanenin hata yapma kredisi de vardır. Benim itirazım Rıdvan'ın, kişilerin özel hayatına müdahalesi. Eşini, sevgilisi olduğu iddia edilen köşe yazarını, meslektaşlarını, ileride eline koz geçirmek için Tanju'yu dinlettirmesi kolay kolay affedilecek hadiseler değildir. Bence Rıdvan, kendisini seven ve sayan insanları mahcup etmiştir. Hem de bütün etik ve ahlaki kuralları hiçe sayarak. Sadece şunu düşünün; eşiniz, sevgiliniz ya da arkadaşınızla yaptığınız en samimi, en mahrem konuşmalarınız dinleniyor ve dokümanlar halinde birine veriliyor. Kendinizi nasıl hissedersiniz? Vallahi ben şahsen kendimi ruhen tecavüze uğramış gibi hissederim. Bu, üstü örtülecek ya da unutulacak bir skandal değildir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA