Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İbrahim Şahin TRT'de devam etmeli mi?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in görev süresi Kasım'da dolacak.
Şahin, gazetelerden okuduğumuz kadarıyla yeniden aday olup olmama konusunda henüz bir karar vermemiş. Bence tekrar aday olmalı.
Neden aday olmalı?
2.5 yılda sıfırdan 10 yeni kanal açtığı için mi?
Hayır...
TRT kanallarının hepsinin reytingleri yükseldiği için mi?
Hayır...
Göreve geldiği sırada TRT'nin reklam geliri ortalaması olan 30 milyon lira gibi komik bir rakamı çok çok yukarılara çıkardığı için mi?
Hayır...

ÇALIŞANLAR YATIŞTAYDI
Çoğu yatışta olan 5 bini aşkın TRT çalışanına yeni bir enerji kattığı ve büyük ölçüde hazır kaynaklardan yararlanarak yeni TV kanalları dışında, beş radyo ve üç dergiyi yayın hayatına kazandırdığı için mi?
Hayır...
TRT'nin paha biçilmez dev müzik arşivinden her ay 10'a yakın CD ve DVD piyasaya sürerek, Türk müzik kültürüne muhteşem bir destek sağladığı için mi?
Hayır...
Tüm bu başarılar aslında İbrahim Şahin'in devam etmesi için yeterli kriterler ama benim değinmek istediğim mevzular farklı...
Elbette Şahin'in ve TRT'nin eleştirilecek icraatları da var.
Zaten bunları yeri geldiğinde sık sık yazdım.
Ama genel portreye bakınca TRT'nin verimli ve istikrarlı büyüdüğünü görmek mümkün. Siz bakmayın bazılarının "Ne gerek var bu kadar kanala?" serzenişlerine. TV'deki reklam pastasının küçülmesinden korkuyorlar.
Ee durum böyleyken TRT'nin kamu yararı gözeterek büyümesi kimi neden üzsün ki?
Bir de elektrikten alınan TRT kesintisini tutturmuşlar.
Tek bir sorum olacak; daha önce neden bu kesintiye üzülmüyorlardı! Ayrıca kesintinin yüzde 3.5'tan 2.5'a düştüğünü niye yazmadılar?
Tüm bu faktörlerin dışında iki önemli gelişme daha var, İbrahim Şahin'in görevine devam etmesi için... Ona da ikinci yazıda devam edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA