Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çarşı, Eboue'den özür diler mi?

NTVSPOR'da Emek Ege'yi izliyordum... BBC, Emmanuel Eboue'ye yapılanlar hakkında Ege'den yorum almış.
Ege, Türkiye'deki futbolseverler arasında ırkçılığın Avrupa'daki kadar yaygın olmadığını, Eboue'ye yapılanların ise pozisyona duyulan tepki olduğunu söylemiş.
Ege konuşurken Beşiktaşlı taraftarların Pascal Nouma'ya olan müthiş sevgisi aklıma geldi. Bir futbolsever olarak hafızamı yokladım ve Türkiye'de sırf derisinin rengi siyah diye futbolculara ırkçılık yapılmadığına kendimi inandırdım.
Ertesi gün gazetelerde çıkan haberleri görünce kendimle dalga geçtim.
Hasan Çetinkaya, Twitter'dan şu mesajı geçmiş:
"Fildişi Sahilli futbolcuların kaba etine su gelince kafalarında acı hissetmeleri çok garip. Anatomilerini incelemek lazım!?"
Bunu yazan insan, aynı zamanda Fenerbahçe idari menajeri!

PASCAL'A GİDİN
Sonra gazeteci Burhan Akdağ'ın Eboue için "Ondan National Geographic'te çok var" diyerek 'maymun' iması yaptığı videoyu izledim.
Dikkatinizi çekerim; Akdağ da bu yorumu BJK TV'de yaptı. Kahvehanelerde, tribünlerde yapılan yorumları siz düşünün artık!
Peki, biz bir gecede mi ırkçı olduk!
Festus Okey cinayetinden yola çıkalım... Bazılarının olağanüstü gayretiyle Nijerya'dan nüfus bilgilerine son anda ulaşılmasaydı, davası düşecekti...
Neden Türk adaleti ve polisi Festus için uğraşmadı? Sakın Nijeryalı bir gariban olduğu için olmasın! "Elin Nijeryalısı için bizim polisleri yakmanın âlemi ne?" değil mi sevgili okurlar!
Türkiye'de ırkçılık var ama farkında değiliz ya da ırkçılığın anlamını bilmiyoruz!
UEFA bu işin peşini bırakmaz. Bence UEFA'dan önce Futbol Federasyonu harekete geçip bu ırkçı ifadelerin hesabını sormalı. Beşiktaş yönetimi Eboue'den özür dilemeli.
Son önerim de Çarşı grubuna... Eboue'ye yabancı madde atanları dışlamaya, deşifre etmeye ve bu futbolcudan özür dilemeye var mısınız?
Alın yanınıza bir demet çiçek ve Pascal'ı; gidin Eboue'den özür dileyin!
Delikanlı Çarşı bence bu dersi de verir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA