Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nil Karaibrahimgil Şehrazat'tan kopya çekti mi?

Turkcell'in son reklamının müziklerinde kopya çekildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Aslında bunu ilk benden okuyacaktınız ama Twitter'daki arkadaşlar fazla heyecanlı olunca; muhtemelen bu haberi başka yerlerde de göreceksiniz.
Efendim hemen özet geçeyim: Turkcell reklamındaki o duygusal şarkının altyapısının, namelerinin; ünlü söz yazarı ve besteci Şehrazat'ın, Ajda Pekkan'a yaptığı 'Flu Gibi' şarkısına benzediği iddia edildi. İddialar; bu işi bilen uzmanlardan...
Hatta Şehrazat Hanım da "Olabilir, ama bir bakmak, araştırmak lazım" benzeri laflar etti. Bence Şehrazat Hanım çok nazik davrandı. Başkası olsa, ortalığı ayağa kaldırırdı!
İlk dinleyişte anlamak zor ama birkaç kez üst üste dikkatlice dinleyince, bir sürü benzerlik ortaya çıkıyor.

"BENZERLİKTEN KAÇARDIM"
Tabii bu noktada Nil Karaibrahimgil'e "Kopya çektin" denemez ya da ben diyemem ama ortada büyük bir esinlenme var gibi...
Öte yandan dün gece Nil Karaibrahimgil de iddiaları öğrendi ve hemen Şehrazat Hanım'a Twitter'dan yazdı.
Şimdi onları okuyalım:
"Yedi nota ve arızaları içinde devran ederken, Turkcell şarkım meğer Şehrazat'ın (hiç dinlemedigim) 'Flu Gibi' şarkısına benzermiş..."
"Hayatta en korktuğum şeydir. Biraz önce kendisini arayıp da söylediğim gibi; şarkı yazarken, böyle denk gelmeler olabilir."
"Şarkısını dinleseydim, benzerliklerden koşarak uzaklaşacak birisi olduğumu bilse bana yeterdir..." Şehrazat Hanım da aynen şunu yazdı:
"Beni araman ve samimiyetle şarkının benzerliğini kabul etmen beni çok mutlu etti. Benim tanıdığım Nil'e bu yakışırdı zaten..."

AYDA MI YAŞIYOR?
Benim tüm bu olup bitenden çıkardığım sonuçlar da var tabii ki...
Bir kere Nil; esinlenme iddialarına bile hemen açıklık getirerek samimiyet konusunda eşi Serdar Erener'e örnek olmuştur.
Telefonda ne konuştuklarını bilmiyoruz ama Şehrazat Hanım, Nil'in benzerliği kabul ettiğini söylüyor.
Şimdi bu noktada asıl önemli olan; bu benzerliğin nasıl ortaya çıktığı?
Nil "Şarkı yazarken böyle denk gelmeler olabilir" diyor; bu noktada bir şey söyleyemem, değerlendirmeyi uzmanlara bırakıyorum.
Ancak benim asıl garibime giden; Nil'in, Ajda Pekkan'ın 'Flu Gibi' şarkısını hiç dinlemediğini söylemesi!
Kusura bakmasın ama Nil ayda mı yaşıyor?
Hayatı, eşinin reklamlarına şarkı yapmakla geçen, müzik ve reklam piyasasının tam ortasında olan birinin; 'Flu Gibi' şarkısını hiç dinlememesi çok garip!
Üstelik söyleyen de Ajda Pekkan!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA