Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnönü Stadı küçülecekse neden yapılıyor?

Yeni İnönü Stadı'nın açıklanan projesiyle ilgili kafama takılan bir nokta var.
Stadın şu anki maksimum kapasite 32 bin 86 kişi. Yeni stat ise 35 bin kişilik olacak.
Ne yani; kopartılan bu kadar tantana, kabul edilmesi için yapılan onca kulis, yazarların, bakanların yaptıkları sert tartışmalar sadece kapasitenin 3 bin artırılması için miydi?
Diyeceksiniz ki "Loca gelirleri artacak". Kapasitesi sadece ve sadece 3 bin artan bir statta kaç yeni loca yapabilirsin? Hadi her yeri loca yaptınız, peki bu işten en çok orta direk taraftar zararlı çıkmayacak mı?
Eğer yeni stat bahsedildiği gibi lüks, modern ve bir sürü locadan ibaret olacaksa normal seyirci kapasitesi kaç olacak?
25 bin? 20 bin?
Daha yeni, 2004'te bu stadın altı kazılıp, kapasitesi artırılmamış mıydı? Şimdi kapasite neden düşüyor? Beşiktaş taraftarının sayısı mı azaldı? Beşiktaş'ı Monaco taraftarıyla karıştırıyorsunuz galiba!

ÇARŞI DIŞARIDA KALIR!
Amaç Beşiktaş'ın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gerisinde kalmamasıysa yeni stat en az 45 bin kişilik olmalı!
Şimdi geldiniz mi benim iki senedir yazdığım noktaya! Oraya yeni stat olmaz, olursa da Çarşı dışarıda kalır!
6-7 yıl sonra yazılacak haberleri görür gibiyim: "Yıldırım Demirören başkanlığa adaylığını koydu. İlk projesi ise Beşiktaş taraftarını dışarıda bırakmayacak devasa bir stat yapmak. Yeni stadın içine Dolmabahçe Sarayı'nın avlusunu almak için bakanlarla görüşmelere başlandı."
Bu arada Bakan Suat Kılıç'ın "Yeni stadı yaparken tarihi dokuya zarar vermemek adına her türlü çabayı harcayacağız" sözünden de ne anlamamız gerekiyor?
Korkmalı mıyız? Niye kesin bir dille tarihi dokuya zarar gelmeyeceği garanti edilmiyor?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA