Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

GQ Türkiye, kadın dergisi olmuş

Bu başlığı atıp atmamak arasında çok gidip geldim. Sonuçta yeni bir dergi, medya emekçileri için yeni bir iş kapısı demek.
Lakin birinin de çıkıp GQ Türkiye ile ilgili basında oluşturulan toz pembe havayı dağıtması, Mirgün Cabas'a acı gerçekleri söylemesi gerekiyordu.
İki gündür derginin kapağına bakıp bakıp duruyorum. Haftalardır "Şöyle kapak oldu, böyle ses getirecek" dediğiniz kapak bu muydu? Çok sıra dışı ve sürpriz bir ismi kapak yapacaklarını bekliyordum...

RAKİBİ ANONSLAMAK
Oysaki kapakta bir kadını erkek yapmak, diğerini de soymak 90'ların dergiciliğinde kaldı! Hem neden Demet Evgar? Dizisi Star TV'de yayınlandığı için mi?
Doğuş Grubu kendi yayın organlarını desteklemeyi iyi beceriyor ama birileri iki-üç günde bir Oğuz Haksever'e 'Muhteşem Yüzyıl' haberi sundurarak bunu abarttıklarını söylemeliydi.
Kanat Atkaya'nın kapak röportajı da o kadar sönüktü ki, bu röportajdan alıntı yapan magazin ekleri başlığa çıkaracak en küçük bir ilginçlik kırıntısına rastlayamadı!
Gelelim kapaktaki en büyük bombaya...
Yeni bir erkek dergisi çıkarıyorsunuz ve daha ilk sayınızda rakibiniz Playboy'un çekimlerini dergiye taşımakla kalmıyor, kapaktan anonsluyorsunuz. Bu hatayı da herhalde bir haber sunucusu yapardı!
Daha da kötüsü, dergide içerik açısından erkeklerin içini gıdıklayacak sayfalar da yine rakipten, Playboy'dandı.
Bir dergiyi sattıran nedir?
Kapağı ve üzerindeki anonslar değil mi? Şike dosyasını anonslamışlar. Vallahi ben bile köşemde okunmuyor, bayatladı diye şikeyi yazmaktan vazgeçtim.

PEKİ HİÇ Mİ İYİ BİR ŞEY YOK?
Ya yazar olarak Tony Parsons'ın anonslanmasına ne demeli? Kim tanır bu abiyi Türkiye'de? Tamam, yazdır da kapaktan verme.
Ve flaş, ezber bozan erkek röportajınız da Kerem Çatay'mıydı? Diğer iki anons ise dev puntolarla Demet Evgar ve Didem Soydan. Yahu zaten bu ikisi kapak fotoğrafında! Sen anonsunu niye bunlara harcıyorsun!
Hiç iyi bir şey yok mu? Var tabii, Tolga Tanış'ın New York Times'tan bildirmesi 10 numara işti. Murat Toklucu'nun gazete arşivlerinden derlediği 'Türk erkeği efsanesi' ve 'Kötü seksin kitabını yazanlar' eğlenceli konulardı.
Bu arada derginin tuğla gibi olması, ilk sayı şerefine ilan yığılmasından kaynaklanıyor. İlan dergicinin velinimetidir ama bu kadar çok ilan okuyucu küstürür.

TÜRK ERKEĞİ CİDDEN BU MU?
Bir de 'Türkiye Erkek Profili' araştırmasını özel bir şirkete yaptırmışlar.
Ankete göre Türk erkeği dergi okumaktan hoşlanıyor, modayı takip ediyor, başarılı insanları beğeniyor, haftada dört sekse 'ideal' diyor...
Türk erkeği bu mudur?
Araştırmaya katılan erkekleri Maslak'taki gökdelenlerden topladılar galiba! Tamam, bu anketle reklam verene gaz vermişsiniz, 'erkek dergisi okunur' demişsiniz ama bu kadar abartılmaz ki!
Bir de erkek dergilerinde haber dosyaları fazla bölünmez.
Oysaki 'GQ Türkiye'nin sayfaları çok kopuktu, tıpkı kadın dergilerindeki gibi bir sayfa yazı bir sayfa ilandan oluşuyordu. Eleştirilerim sert gözükebilir ama diğer sayılara faydasının dokunacağına inanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA