Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Engin Günaydın'ı konuşturmak

'Yeraltı' vizyona girdiğinden beri Zeki Demirkubuz ve Engin Günaydın'la yapılan çok keyifli röportajlar okuyoruz yazılı basında.
Zeki Demirkubuz'un Zaman'da M. Nedim Hazar ve Ali Koca ile olan röportajı çok doyurucuydu.
Radikal'den Şenay Aydemir'in, Demirkubuz'a kendi gazetesini eleştirme fırsatı vermesi de anlamlıydı.
Demirkubuz'un TRT'de Doğan Hızlan'la filmin ana temalarından 'Ankara Sıkıntısı ve yazarları' gibi ayrıntılara dalması da keyifliydi.
Ama ben en çok Neslihan Akdaş'ın Yeni Aktüel için Engin Günaydın'la yaptığı röportaja takıldım. Günaydın'dan röportaj almak zor; röportajı aldığında ise asıl zorluk bu usta oyuncuyu konuşturmak oluyor.
Medyadan olanlar bilir, eğer Günaydın karşısındakini donanımsız bulursa çok yüzeysel konuşur, hatta konuşmaz bile. Akdaş ise konuşturmakla kalmamış, Günaydın'ın özel ve kişisel hayatının kapısını aralamayı başarmış.

BABASININ FİLMİNİ ÇEKMELİ
Günaydın; Akdaş'a rahmetli babasından, dört kardeşine, 20'yi aşan yeğeninin eğitim durumundan çocuk sahibi olmak istememesine kadar birçok özel konuda açıklamalarda bulunmuş.
Hele rahmetli babasının ölmeden önce Günaydın'a söylediklerini anlattığı bölüm müthiş etkileyiciydi: "Babam ölmeden önce bana şunu söyledi: 'Hayatım boyunca iyi bir insan olmaya çalıştım, bunun için çok çaba sarf ettim ama size hiçbir şey bırakamadım. 5 kuruş bile. Şimdi sana soruyorum; iyi mi yaptım kötü mü?' Bu, benim film yazma nedenimdir. Kesinlikle iyi yaptı babam. Bana bıraktığı şey, kendi kişiliği oldu. İyi insan olmak hâlâ erdemdir. İyi insan olmaya devam edeceğim. Eğer olursa kendi çocuklarıma da bunu öğreteceğim..."
Yani Günaydın, yeni filmini babasının 'iyi insan olma'yla ilgili sözleri üzerine yapacakmış.
12 Eylül öncesinde başlayan, 12 Eylül döneminde kırılan, sonrasında değişen ve hayal kırıklığıyla biten bir film olacakmış. Bence mutlaka bu film çekilmeli!
Neslihan'la mesleğimin ilk yıllarında Hürriyet'te çalışma fırsatı buldum. Müthiş bir muhabirdi, bir ara TV eleştirileri yazdı sonra da NTV televizyonuna transfer oldu. Uzun yıllar NTV'nin haber mutfağında çalışıyordu şimdi ise Star Ana Haber'de.
Haberin mutfağı onun mekanı ama arada Günaydın örneğinde olduğu gibi keyifli röportajlara imza atıyor. Kendisi yoruluyor ama bu röportajlar daha sık olmalı. Çünkü o en zor insanları konuşturma sanatını biliyor.
Bu arada siz hala 'Yeraltı' filmini izlemediniz mi? Mutlaka ama mutlaka izleyin; bu yılın değil, son yılların en sağlam filmlerinden birisi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA