Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

2012 EMA izlenimleri: MTV bu işi biliyor

2012 MTV Avrupa Müzik Ödülleri (EMA) Töreni'ni Frankfurt'un ünlü Festhalle salonunda canlı canlı izleme şansına sahip oldum. MTV törenlerinin dünyada eşi benzeri olmadığına gözlerimle tanıklık ettim. Hatta gece bana göre Oscar töreninden bile daha iyiydi.
Frankfurt'taki törenin muhteşem dans gösterilerinin koreografilerini '2012 Londra Olimpiyatları'nda görev alan Nathan Clarke hazırlamış.

OLİMPİYAT DENEYİMİ!
Zaten aynı anda yaklaşık 100 dansçı ve sirk gösterileri yapan onlarca insanı idare etmek için de herhalde bir olimpiyat deneyimi gerekirdi! Ödül töreni için dört ayrı sahneden çekimler yapıldı. Acaba bu kadar farklı sahneden yapılan çekimlerde hataya yer vermemek için kaç prova yapıldı? Tabii orada; sunucuya bizde olduğu gibi tören gecesi konuşma metnini vermiyorlar! Ama bizim törenlerle, MTV törenlerini karşılaştırmam da büyük hata!
Törenin başlamasına 1.5 saat kala salondaydım.
Sahne önlerindeki seyircilere bile "Şu şarkıda şunu yapacağız", "Açılış anında alkışı hemen kesmeyin" diyerek direktif veriliyordu!
PSY sahneye çıkmadan önce tam üç kere tüm salon iki dansçının direktifleri doğrultusunda 'Gangnam Style' dansını prova etti. Yani seyirci bile her şey mükemmel olsun diye organize edildi!

18 KAMERAYLA ÇEKİM
MTV törenleri aslında TV yayıncılığı açısından daha önemli; her şey TV başındaki milyonlar için kurgulanıyor.
2012 MTV EMA ödülleri töreni için tam 18 HD kamerayla çekim yapılmış. Sadece makyaj ve saç tasarımları için 32 kişi görev almış. Sanatçı ve dansçılar için tam 39 ayrı kulis kurulmuş. Gerisini siz düşünün artık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA