Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atatürk Barajı'nın iki katı kaçak elektrik!

Geçenlerde kaçak elektrik kullanımını eleştirdiğim yazımdan sonra okuyucularımdan "Ama onlar fakir, ihtiyaçları var" yorumları da aldım! Mutlaka ihtiyacı olduğu için kaçak elektrik kullanan da vardır ama devletin bunun faturasını 'kayıp-kaçak' adı altında dürüst vatandaştan çıkarması haksızlıktır. Hırsızlığı meşrulaştırır!

KAÇAK KULLANIM YÜZDE 70
Ayrıca kaçak elektrik kullananların hepsi mi fakir?
Önceki gün Dicle EDAŞ Müdürü Muharrem Kalkan açıkladı: Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektriğin yüzde 70'i kaçak kullanılıyormuş.
Bir evin normalde aylık elektrik ihtiyacı 200 kilovatsaat iken, her ev elektrikle ısıtıldığı için bu oran 1000 kilovatsaate çıkıyormuş. Kaçak tüketimi o kadar çok artmış ki; Diyarbakır'da ikişer saatlik programlı elektrik kesintisi yapılıyormuş artık. Durun bitmedi, asıl bomba şimdi geliyor: Güneydoğu'da kullanılan kaçak elektriğin miktarı, Atatürk Barajı'nın ürettiği elektriğin iki katı!
Ee 'kayıp-kaçak' bedeli dürüst vatandaşa ödetilirse; kaçak elektriğin yakında komşu ülkelere ihracatı da başlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA