Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pargalı boğulurken Kanuni uyudu mu?

'Muhteşem Yüzyıl'ın yarınki bölümünde; Pargalı İbrahim Paşa boğdurulacak ya da tam o anda bölüm bitecek ve her şey haftaya kalacak.
Herkes ne olup bitecek diye merak içerisinde.
Kanuni Sultan Süleyman; kendi verdiği fermanı, Şeyhülislam Ebusuud Efendi'nin fetvasıyla çiğniyor. Ama nasıl?
Pargalı İbrahim'i ölüme götürenin, Avusturya elçilerine söylediği şu sözler olduğunu biliyoruz: "Aslan, hükümdardır; efendileri ve terbiyecileri ise vezirlerdir. Sopa, hükümdarların alaşağı edilebilecekleri tek şey olan gerçek ve adalettir. Aslan, Türkler'in yüce imparatorudur. Kayser Şarlken de bir aslandır. Ben, hünkârım olan yüce Türk imparatorunu söz konusu gerçek ve adalet sopası ile terbiye ediyorum; bu yüzden elçiler de Kayser Şarlken'e aynı şekilde davranmalıdırlar."

İNİLTİSİNİ DUYUYOR MU?
Bu iktidar hırsıyla dolu sözler aslında Pargalı İbrahim Paşa'yı boğduran Kanuni'yi vicdanen rahatlatmıyor...
Kolay değil; 'kardeşim' dediği, can borcu olduğu vezirini boğduracak!
İşte bu noktada Ebusuud Efendi'nin verdiği fetva devreye girecek. Kanuni'nin, Pargalı İbrahim için "Seni kendimden bile koruyorum" diyerek yazdırdığı fermanı bir şekilde çiğneyecek!
Dizide Ebusuud Efendi'nin "Siz uyurken öldürülürse olur..." gibi bir açıklaması vardı, işte bu nasıl gerçekleşecek yarın öğreneceğiz!
Belki de Kanuni uyumayacak. Çünkü bazı kaynaklara göre Pargalı İbrahim, celladın elinde son nefesini verirken; Kanuni sesleri duyup uyanıyor.
Peki, Pargalı İbrahim'in ölümü nasıl gerçekleşiyor? O da yandaki yazıda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA